Verdonk-Ali, een slim verbond!
Verdonk-Ali, een slim verbond!'Bedankt, Rita. Ben ik van dit suffe zootje verlost...'
17-05-2006 14:13 | dr.hans | mail
'...Knappe herhaling...'
'...Knappe herhaling...'Schrijver Kluun is back! Gezien zijn eersteling 'Komt een vrouw bij de dokter' mag je dat best verheugend nieuws noemen. Probleempje is dat de dramatische geschiedenis van de persoon Raymond van de Klundert (1964), de man 'achter' Kluun, al op de flaptekst van zijn debuut stond en dat we het nu, twee jaar later, in een volstrekt identieke stijl krijgen opgediend. Niet alleen wisten Kluun-lezers al dat zijn vrouw is overleden aan borstkanker, ze wisten ook al dat de schrijver na een periode rollebollen op Ibiza samen met zijn dochtertje met een camper door Australië is gaan trekken ter verwerking van het verdriet... Maakt dat alles zijn nieuwe roman 'De Weduwnaar' - de beschrijving van die rouwreizen - dan volstrekt overbodig? Nee. Kluun doet meer dan het rondsproeien van zijn particuliere sores; met zichzelf als hypermoderne en gevoelige hedonist zet hij opnieuw een figuur neer die synoniem staat voor een hele generatie: de Kluun-generatie. Knáp! - 4 gwrrfs.

Kluun - De Weduwnaar - Podium - 265 pag. - EUR 16 - Nu bestellen bij BOL.COM!
17-05-2006 14:12 | dr.victor
Remail
RemailTegen zanger Gerard Joling is gisteren voor het gerechtshof in Amsterdam een werkstraf van tachtig uur geëist. Joling raakte op 2 januari 2004 betrokken bij een vechtpartij in het Amsterdamse café Montmartre. Hierbij zou hij een cafébezoeker een gebroken neus hebben geslagen. Raad de reactie van Gordon.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
17-05-2006 14:11 | dr.erik | mail
'...Voorbij de Libelle-grens...'
'...Voorbij de Libelle-grens...'Het voordeel van een doorbabbelende Libelle-columnist is dat ze op een gegeven moment onderaan de pagina is gekomen en er op de volgende bladzijde alleen plek is voor een advertentie van maandverband. Zo blijft de smalltalk beperkt tot hanteerbare proporties. De Turkse schrijfster Elif Shafik (1971) heeft geen last van maandverband en schrijft in 'Het Luizenpaleis' 476 pagina's vol over een vervallen huis in het centrum van Istanbul waarin tien families wonen: van een al of niet opgegeten appel tot een wel of niet verschoonde luier. Volgens de flaptekst staan deze verwikkelingen model voor 'het culturele en spirituele verval' en dat is een héééle schrale troost na het lezen van deze vuistdikke roman - 2 gwrrfs.

Elif Shafik - Het Luizenpaleis - De Geus - 476 pag. - EUR 22,50 - Nu bestellen bij BOL.COM!
17-05-2006 14:09 | dr.hans | mail
//gwrrf.magazine