VVD gaat snoeihard puzzelen...
VVD gaat snoeihard puzzelen...'Dat stukje Wiegel móet passen op dat stukje Hirsi Ali.'
28-11-2005 09:47 | dr.hans | mail
'...Connie, lichtvoetig...'
'...Connie, lichtvoetig...'De romans van Connie Palmen komen doorgaans marcherend op je af. En de verklaringsdrang van de schrijfster laat meestal weinig ruimte over voor eigen fantasie. In haar nieuwe bundel 'Als een weke krijger' (verspreid werk) is Palmen's toon en ambitie nog steeds dezelfde, maar krijg je kleinere hapjes toegediend, zodat je na elke lezing, beschouwing of lofrede even kunt pauzeren. Dat maakt dit werk ineens bijzonder aantrekkelijk. En geeft Palmen iets lichtvoetigs wat ze normaliter niet heeft. Je zou haar bijna 'menselijk' gaan noemen, maar daarvan zal ze ongetwijfeld over haar nek gaan. - 4 gwrrfs.

Als een weke krijger - Connie Palmen - Prometheus - 277 pag. - EUR 15 - Nu bestellen bij BOL.COM!
28-11-2005 09:46 | dr.hans | mail
Remail
RemailTreinreizigersvereniging Rover heeft een concurrent gekregen. In Utrecht is de vereniging 'Reizigers' opgericht. Ook deze club strijdt tegen misstanden in het openbaar vervoer. Raad de reactie van Rover

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
28-11-2005 09:45 | dr.erik | mail
'...Vol op de kin...'
'...Vol op de kin...'Sommigen vinden het een warboeltje aan stijlen en genres, ondergetekende is er helemaal weg van: MMW moet één van de controversieelste trio's in de hedendaagse jazz zijn. De Amerikaanse elektrojazzband tekent voor ruige jazznummers waarin orgel, percussie en bas centraal staan. Verfijnde jazz als 'Mami Gato' passeert de revue maar ook heerlijk bruisende vibes zijn nooit ver weg. 'End Of The World Party' staat bol van experimentele jazz die zo uit een seventies sciencefiction film lijkt weggelopen. De unieke mix van jazz, hiphop en psychedelische rock trof ons vol op de kin. We zijn er nog steeds niet goed van... - 5 gwrrfs.

End Of The World Party - Medeski, Martin & Wood - Blue Note - EUR 21,99 - Nu bestellen bij BOL.COM!
28-11-2005 09:43 | dr.tom
//gwrrf.magazine