Bush citeert Mohammed B.
Bush citeert Mohammed B.'Hoeveel gevangenen kunnen me dat nazeggen, huh...?'
07-10-2005 09:00 | dr.hans | mail
'...Niet aanraken...'
'...Niet aanraken...'"Somewhere There's A Monkey Laughing" van Dyzack (Erik Hofland voor vrouw en kind) bestaat uit tien akoestische gitaarliedjes. Een typisch gevalletje dertien in een dozijn lieflijke luisterliedjes? Gelukkig niet! Want dankzij de schuurpapieren stem met extra grove korrel en het tot het uiterste oprekken van de snaren van zijn gitaar slaagt Dyzack erin om de aaibaarheidsfactor van zijn muziek tot een minimum te beperken. Hij klinkt bij tijd en wijle dan ook als opgejaagd wild om niet veel later met bluesy ballade uit te hijgen. "Somewhere There's A Monkey Laughing" is een akoestisch album waar de splinters nog aanzitten. Gelieve niet aan te raken, maar wel te luisteren deze plaat! - 3 gwrrfs.

Somewhere There's A Monkey Laughing - Dyzack - Munich Records - EUR 19,49 - Nu bestellen bij BOL.COM!
07-10-2005 08:59 | dr.egan
Remail-selectie
Remail-selectieGeorgina Verbaan is winnaar geworden van een Gouden Ui. De actrice wint de filmprijs voor haar bijdrage in de film Joyride. De Gouden Uien worden als tegenhanger van de Gouden Kalveren dit jaar voor het eerst uitgereikt voor de slechtste acteerprestaties van het jaar in een Nederlandse film. Wat was haar nuchtere commentaar?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
07-10-2005 08:58 | dr.erik | mail
'...Novib-folklore...'
'...Novib-folklore...'Terwijl onheilsfilosoof Michel Houellebecq in de startblokken staat om Nederland met zijn nieuwe roman aan de anti-depressiva te krijgen, kunnen we eerst nog ons hart ophalen aan de roman 'Jonge Turk' van Moris Farhi (1935). Hier geen fatalisme, maar ontroerende levensverhalen van dertien etnisch verschillende jongeren, die in het Istanbul van vlak voor de Tweede Wereldoorlog hun geluk zoeken. Het boek straalt de drukte, de levendigheid, de dromen en de onderdrukte erotiek van een oosterse bazar uit. En is een onvervalst feel good-verhaal over de multiculturele samenleving 'avant la lettre'. Mede uitgegeven door de Novib, dus zet de vredesthee maar klaar. - 3 gwrrfs.

Jonge Turk - Moris Farhi - De Geus/Novib - 380 pag. - EUR 22.50
07-10-2005 08:57 | dr.hans | mail
Bot slikt opmerking over Irak in...
Bot slikt opmerking over Irak in...'Alles afwegend en terugkijkend en achteraf analyserend concludeer ik dat ik misschien beter had kunnen doen wat ik bijna de hele tijd doe: niets zeggen.'
06-10-2005 11:00 | dr.hans | mail
'...Bakentje...'
'...Bakentje...'Vrij Nederland is naar eigen zeggen 'gerestyled', maar 'gestript' zou de waarheid minder geweld aandoen. Wat ooit een lijvig, gezaghebbend, progressief weekblad was is nu - in gestripte vorm - niet meer dan een dorpsblad. De bijbehorende bescheidenheid wordt vertolkt door hoofdredacteur Emile Fallaux, die nog wel spreekt van 'een baken' dat VN zou moeten zijn, maar de indruk maakt geen bezwaar te zullen aantekenen tegen 'bakentje'. VN gaat over literatuur, progressieve twijfels en een beetje joie de vivre. Het is Oud en Vertrouwd en doet geen poging meer die gebreken te maskeren. Sterf zácht! - 2 gwrrfs.

VN nummer 39 - Nu in de winkel - EUR 3,95
06-10-2005 10:58 | dr.hans | mail
Remail-selectie
Remail-selectieEen bedrijf uit Duitsland hoopt over een paar maanden met een nieuw soort bier op de markt te komen: bier met een nicotine-smaakje. Het bier, NicoShot zal een alcoholwaarde van 6,3 procent en drie milligram nicotine bevatten. Verzin een slogan voor dit drankje.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
06-10-2005 10:57 | dr.erik | mail
'...Verkeerde kant...'
'...Verkeerde kant...'Schrijver Jan van Aken (1961) is zoekende. Tracteerde hij ons eerst op degelijke werken met klassieke thema's - onder andere 'De valse dageraad' en 'De dwaas van Palmyra' - nu zoekt hij het met zijn nieuwste roman 'Het Fluwelen Labyrint' in de moderne grotestadsromantiek van dealers, snuivers en half-artiesten. Dat gaat de verkeerde kant op!!! Van Aken is best een aardige plotbouwer, maar zijn stijl is veel te houterig om de swingende scene van Amsterdam tot leven te brengen. In 347 pagina's staat niet ÈÈn lekkere Chocomel-zin, maar louter geblokte statements van oninteressante figuren. Kortom: snel vergeten, dit werkje... - 2 gwrrfs.

Het Fluwelen Labyrint - Jan van Aken - Prometheus - 347 pag. - EUR 18,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
06-10-2005 10:56 | dr.rolf
Hoe revolutionair is Nederland?
Hoe revolutionair is Nederland?'Ziehier, de noeste arbeid van de zwevende kiezer.'
04-10-2005 10:18 | dr.hans | mail
'...AVRO-dieren...'
'...AVRO-dieren...'De AVRO heeft als loslopende, 'algemene' omroep geruisloos 'Het Dier' geadopteerd, om straks bij de minister een 'identiteit', en dus subsidiegeld, te kunnen claimen. Vandaar dat de AVRO Dierendag niet onopgemerkt voorbij laat gaan en, vanavond, met een heuse Dierenspecial uitpakt. In navolging van de lintjes die onze Koningin jaarlijks uitdeelt aan trotse representanten van de Nederlandse maatschappij, zet de AVRO nu mensen in het zonnetje die katten, vissen, varkens en honden van de wisse dood hebben gered. Feel good -tv met dierenarts en Henk Lommers en vrolijk kipje Anniko van Santen. - 2 gwrrfs.

AVRO Dierendagspecial - vanavond 20.00 uur, Nederland 2
04-10-2005 10:17 | dr.hans | mail
Remail-selectie
Remail-selectieVVD-Kamerlid Charlie Aptroot wil dat seksblaadjes en glossy's voortaan onder het hoge BTW-tarief gaan vallen. Alle tijdschriften vallen nu onder het lage BTW-tarief van 6%. Aptroot wil dat wijzigen in een hoog tarief voor de ''flauwekulblaadjes met een verstrooiend karakter'' en een laag tarief voor bladen die serieus en informatief van toon zijn. In de ogen van Aptroot behoren de Candy en mannenbladen als Playboy onder het hoge tarief te vallen. Wat was de reactie van Charlie's partner?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
04-10-2005 10:16 | dr.erik | mail
'...Degelijk wegdromen...'
'...Degelijk wegdromen...'Goed nieuws voor fantasyliefhebbers! Wonderkind Christopher Paolini heeft met 'Oudste' een vervolg op zijn bestsellende debuut 'Eragon' geschreven. Alles wat je in een kantoortuin tekort komt - spanning, fysieke extremen, heroïek, etcetera - zijn ruim voorradig in deze nieuwe pil van genre-uitgeverij M. Krachten van goed en kwaad strijden verbeten als nooit tevoren, zwaarden vliegen krijgshaftig door de lucht en Eragon probeert nog altijd met man en macht de invloed van Koning Galbatorix, de notoire slechterik, in te dammen. Veel nieuws behelst het niet, maar de fantasy-fan zal het een zorg zijn. Hij koopt met 'Oudste' een paar degelijke uurtjes wegdromen. - 3 gwrrf.

Oudste - Boek 2 Het Erfgoed - Christopher Paolini - Uitgeverij M - 576 pag. - EUR 17,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
04-10-2005 10:15 | dr.victor
Echtgenote durft tong uit te steken
Echtgenote durft tong uit te steken'We wonen tóch lekker niet in een flat....!'
03-10-2005 15:36 | dr.hans | mail
'...Simpel straatfeest...'
'...Simpel straatfeest...'Wat doe je als alle stoeptegels nabij het viaduct de weg naar beneden inmiddels hebben gevonden? De jongens van het Britse Hard-Fi zijn, getuige het debuut "Stars of CCTV", door de plaatselijke jeugdwerker aangespoord hun verveling op plaat te verwoorden. En dus horen we liederen over rood staan ("Cash Machine"), verlangen naar het weekend ("Living For The Weekend") en die kloterige, kattenkwaad belettende bewakingscamera ("Stars of CCTV"). Tekstueel en dramaturgisch geen hoogvlieger maar dankzij de uitgekiende cocktail van ska, punk, funk, rock en disco mondt deze plaat als snel uit in een swingend straatfeest, waar het geluid uit de speakers van een modale middenklasser klinkt. Alle "gepimpte" glimmende velgen zullen even een blokje om moeten! - 3 gwrrfs.

Stars Of CCTV - Hard-Fi - East/West - EUR 15,99 - Nu bestellen bij BOL.COM!
03-10-2005 15:35 | dr.egan
Remail-selectie
Remail-selectieEen kwart van de leraren in het basisonderwijs heeft het afgelopen jaar te maken gehad met geweld van ouders. Van hen kregen de meesten schreeuwende ouders tegenover zich (92 procent), de helft werd geïntimideerd of bedreigd. Hoe gaat de weerbaarheidscursus heten die leraren vanaf volgend schooljaar mogen volgen?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
03-10-2005 15:34 | dr.erik | mail
'...Dg Piet-Hein...'
'...Dág Piet-Hein...'Noorwegen geeft ons het nakijken. Misdaadschrijfster Anne Holt (1958) was in een vorig leven Minister van Justitie en komt nu, geholpen door Berit Reiss-Andersen, alweer met haar zevende (!) thriller op de proppen. Daar kan Piet-Hein Donner nog een puntje aan zuigen! In 'Zonder Echo' worden we - geheel in de Scandinavische traditie - op realistische wijze 'neergelaten' in een sociaal milieu, ditmaal het milieu der societykoks. Met een ongelofelijke vaart schetst Holt dat het daar over meer dan smaak, prestige en jaloezie alleen gaat, bijvoorbeeld over lijken en wijnzwendel! Holt's vaste heldin, inspecteur Hanne Wilhelmsen, grijpt gedecideerd in als collega's op een dwaalspoor zitten. Smeuiïge misdaadkost! - 4 gwrrfs.

Zonder echo - Anne Holt - De Geus - 379 pag. - EUR 22,50

03-10-2005 15:33 | dr.hans | mail
//gwrrf.magazine