'...Kapstokje...'
'...Kapstokje...'Ernest van der Kwast (1981) wordt gepresenteerd als 'De belofte' van de huidige Boekenweek. De titel van zijn debuutroman is alvast veelbelovend: 'Soms zijn dingen mooier als er mensen klappen'. De stijl is eveneens veelbelovend, maar dan hebben we het goede nieuws wel gehad. Zelden werd het knip- en plakwerk van een schrijftalent zo pover verdoezeld als in dit debuut, alsof de uitgever dacht: we gaan 'm niet nóg een keer adviseren de boel om te gooien. Derhalve wordt de lezer in een virtuoze racebaan door de verknipte familiegeschiedenis van ene Ben Zoref geleid, die, uiteindelijk, niet meer blijkt te zijn dan een kapstokje voor de prille denkbeelden van een beginnend schrijver. Nogmaals: er staan mooie zinnen en passages in dit boek, maar het wel een wee van onze Ben laat je volkomen koud. Wél doorgaan, Ernest!!! - 3 gwrrfs.

Soms zijn dingen mooier als er mensen klappen - Ernest van der Kwast - Nijgh & Van Ditmar - EUR 14,90 - Nu bestellen bij BOL.COM!
17-03-2005 11:46 | dr.dieuwke
Beste gwrrf, zouden jullie de recensies iets consequenter kunnen aanpakken? Het gaat m.i. niet aan om met links een debuut de grond in te boren en dan rechts nog even goed te maken met: 'wel doorgaan Ernest!' Ik bedoel, doe zelf niet waar je auteurs van beticht. Groeten,
Larry
06-04-2005 13:16 | larry | mail
//gwrrf.magazine