Ludieke uitrusting voor Afghanistan-missie
Ludieke uitrusting voor Afghanistan-missie'Wij, Nederlanders, gaan de boel op een heel ándere manier opblazen.'
20-01-2006 12:35 | dr.hans | mail
'...Depri in stijl...'
'...Depri in stijl...'Jannah Loontjens (1974) is een opkomende dichteres, die naar vermogen afrekent met het stoffige imago van poÎzie. In haar nieuwe bundel 'Het ongelooflijke krimpen' struikelen we over de moderne werkelijkheid in de vorm van troosteloze buitenwijken, waar de gedesillusioneerde mens 'geplastificeerd' als in een 'doordrukstrip' in het rijtjeshuis ligt te verkommeren. Ook de stad is een onheilspellend oord van vervreemding en anonimiteit. Waar moet je heen? Jannah weet het ook niet, maar schrijft wel sfeerrijke gedichten over de mens die zijn mogelijkheden langzaam ziet krimpen. Gestileerd pessimisme. - 3 gwrrfs.

Het ongelooflijke krimpen - Janna Loontjens - Prometheus - 64 pag. - EUR 14,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
20-01-2006 12:34 | dr.hans | mail
Remail
RemailEen lerares is gistermiddag mishandeld door de moeder van een tienjarige leerling. De onderwijzeres had eerder op de dag de mp3-speler van de jongen ingenomen omdat het op de Nijmeegse school niet is toegestaan deze in de klas bij je te hebben. Toen de jongen het apparaat aan het einde van de schooldag terugvroeg, gaf de lerares aan dat hij eerst het bedrag van een door hem vernielde vulpen moest vergoeden. Even later kwam de moeder van het jongetje op school om de mp3-speler terug te eisen. Zij zou de lerares daarbij meerdere malen geslagen hebben. Raad het commentaar van de leerling.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
20-01-2006 12:33 | dr.erik | mail
'...Borstzakje...'
'...Borstzakje...'In het bieden van een humoristisch jaaroverzicht krijgen Fokke & Sukke concurrentie uit Vlaanderen, namelijk van 'veteraan' Kamagurka. Hij bundelde zijn actuele cartoons uit NRC-Handelsblad in 'Wat een jaartje, 2005'. Behalve de inhoud van de cartoons - die oké is - valt vooral het formaat van dit boekwerkje op. Je kunt het zo in je borstzak laten glijden of achter je holle kies stoppen. 143 pagina's ongein voor een prettige prijs... - 3 gwrrfs.

Wat een jaartje, 2005 - Kamagurka - De Harmonie - 143 pag. - EUR 4,90 - Nu bestellen bij BOL.COM!
20-01-2006 12:22 | dr.rolf
Ajax-supporters vouwen massaal hun handen
Ajax-supporters vouwen massaal hun handen'Misschien dat we zó nog in de play-offs komen.'
17-01-2006 10:43 | dr.hans | mail
'...Boeiende geweldsanalyse...'
'...Boeiende geweldsanalyse...'Steven Spielberg wordt ouder en, belangrijk, minder commercieel in zijn reflexen. Met 'Munich' - over het gijzelingsdrama tijdens de Olympische Spelen in '72 - heeft hij de verleiding weerstaan om partij te kiezen, over te dramatiseren of te romantiseren. Wat overblijft is een pakkende film over de verschrikkelijke realiteit van geweld, dat na afloop doordreunt in je hersenen. De actualiteit van het geweldsthema maakt dat de film prettig 'los komt' uit de geschiedenisboeken en iets zegt over het geweld van nu. Applaus voor Spielberg. - 4 gwrrfs.

Munich - Regie: Steven Spielberg - Met: Eric Bana, Daniël Craig e.a.
17-01-2006 10:43 | dr.rolf
Remail
RemailPeter Timofeeff, de weerman van RTL, gaat de politiek in. Hij hoopt in Zeist verkozen te worden als lid van de gemeenteraad en staat voor de partij Seyst op een zesde, verkiesbare, plaats. Wat wordt zijn eerste politieke one-liner?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
17-01-2006 10:42 | dr.erik | mail
'... Braaf, Bos, braaf...'
'... Braaf, Bos, braaf...'Nu links beseft dat haar populaire standpunten op één hand te tellen zijn, is vaagheid de nieuwe verkooptruc. Wouter Bos is er een meester in. Met polderlandse peptalk op christelijke grondslag schetst hij in 'Nederland kan zoveel beter' een natie waar je de Friese doorlopers weer met een dikke glimlach onder kunt binden. Veilig, stabiel, herkenbaar, solidair. Zijn 'persoonlijke verhaal' is ongelofelijk braaf, maar wie zit er te wachten op een premier met ervaringen in darkrooms of terroristische cellen? En wie wil een baas met een keiharde visie waarvan jij het slachtoffer kunt worden? Niemand. En dat begrijpt Woutertje hééél goed. Ook in dit flutboek... - 2 gwrrfs.

Nederland kan zoveel beter - Wouter Bos - Bert Bakker - 159 pag. - EUR 9.95 - Nu bestellen bij BOL.COM!
17-01-2006 10:41 | dr.hans | mail
//gwrrf.magazine