Sadistisch zoekplaatje...
Sadistisch zoekplaatje...'Zoek de speler die voor Ajax wil voetballen.'
08-12-2005 11:19 | dr.hans | mail
'...Niet subtiel...'
'...Niet subtiel...'Geestelijke ineenstorting als core-business: dát is de beroepssituatie van 's lands meest cynische psychiater, Sigmund. In de veertiende verzameling dagstrips over dit inktzwarte kereltje - allen geplukt uit De Volkskrant - zul je tevergeefs zoeken naar positieve signalen. Europa gaat achteruit, lekkere wijven zakken langzaam in, schrijvers knijpen zo vaak mogelijk in tieten en ontsnapte tbs-ers zingen: "Ha lente! Ik weet niet wat ik het eerst moet doen! Iemand verkrachten? Of iemand vermoorden?' Subtiliteit niet inbegrepen... - 3 gwrrfs.

Sigmund, veertiende sessie - Peter de Wit - De Harmonie - EUR 8,50 - Nu bestellen bij BOL.COM!
08-12-2005 11:18 | dr.hans | mail
Remail
RemailDe kerstkaart die de familie Bush dit jaar heeft gestuurd, is slecht gevallen. De achterban van George Bush is kwaad omdat de Amerikaanse president met geen woord over Kerstmis rept op de kaart. Vooral de conservatieve christenen zijn er woedend over. Raad het meest schokkende onderdeel van de kaart.

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
08-12-2005 11:17 | dr.erik | mail
'...Redelijk product...'
'...Redelijk product...'John de Mol mag dan een vieze rijkaard zijn, net als Bill Gates stopt hij zijn smerige geld niet altijd in shitproducten. Neem de TROS-serie 'Spangen' met zus Linda en Monique van de Ven: Eén van de eerste fatsoenlijke politie-krimi's op de Nederlandse tv. Een boef heeft een baard, een hoer draagt netkousen en een Joegoslaaf een foute bontjas, maar alla, met 'Spangen' kreeg Nederland in 1999 voor het eerst een authentiek, rauw gezicht. Zap naar recente nostalgie en vermaak je in de keiharde maar nog overzichtelijke wereld van vóór elf september. - 3 gwrrfs

Spangen - vanavond, 20.50 uur - Nederland 2
08-12-2005 11:16 | dr.rolf
VS: terroristenvluchten zijn 'humaan'...
VS: terroristenvluchten zijn 'humaan'...'Stewardess, sandwich en jus d'orange zijn inbegrepen.'
06-12-2005 14:38 | dr.hans | mail
'...Konijnengedoe...'
'...Konijnengedoe...'Na enkele succesvolle solo-uitstapjes zijn de buddies Ian McCulloch en Will Sergeant opnieuw herenigd. De beroemdste Liverpudlians sinds The Beatles zijn terug van weggeweest en knopen op hun tiende studio-album 'Siberia' moeiteloos aan met de rauwe gitaarmuziek uit hun beginjaren. 'Siberia' straalt weer die kille ongezelligheid uit waaraan de vorige albums toch wat ontbraken. McCulloch is nog steeds niet als een tam konijntje te vangen en schuifelt qua sfeer verrassend dicht tegen Robert Smith, Ian Curtis en Morrissey aan. Geen melig popgedoe maar tekst, muziek en performance mét ballen. Wild konijnengedoe zeg maar...- 4 gwrrfs.

Siberia - Echo & The Bunnymen - Cooking Vynil - EUR 18,99 - Nu bestellen bij BOL.COM!
06-12-2005 14:36 | dr.tom
Remail
RemailAls één van de laatste gemeenten in Nederland staat Staphorst nu ook stappen op zondag toe. Voor het eerst zullen dit weekeinde kroegen en discotheken in de gereformeerde gemeente op zondag legaal open zijn. Dit was tot voor kort verboden, uit vrees voor de verstoring van de zondagsrust. Natuurlijk pakt de horeca in Staphorst meteen goed uit. Met welke slogan worden we straks naar dit plaatsje gelokt?

De leukste reacties in het volgende gwrrf.magazine
06-12-2005 14:36 | dr.erik | mail
'...Kafka als strip...'
'...Kafka als strip...'Voor gevorderde literatuurvorsers is de Tsjechisch-joodse schrijver Franz Kafka (1883 - 1924) een hapje waar ze tot hun dood op kunnen kluiven. Maar voor de jeugd is deze neurotisch uitgevallen 'aartsvader van de moderne literatuur' grotendeels een onbekende. Dat is zonde, en daarom is het zo leuk dat er nu een informatief en veelzeggend stripboek over het Praagse genie is verschenen. In een 'vrije' afwisseling van tekst en tekeningen leiden David Mairowitz en Robert Crumb ons door het vervreemdende universum van Kafka, dat tegenwoordig - naar zijn schepper - 'kafkaïsk' wordt genoemd. Zelfs een stripboek over Kafka blijkt niet luchtig te kunnen zijn, maar al met al een stuk meer zuurstof te bevatten dan zijn literaire werk. - 4 gwrrfs

Kafka - David Mairowitz en Robert Crumb - De Harmonie - 175 pag. - EUR 19,95 - Nu bestellen bij BOL.COM!

06-12-2005 14:31 | dr.hans | mail
//gwrrf.magazine